aneb mastné pusy ve 4. a 5. třídě

Kdybyste přišli v úterý 19. října dopoledne do naší školy, určitě by vás vaše čichové buňky varovaly, že se tu něco děje. Po celé škole se linula příjemná česneková vůně, která doprovázela společný jednodenní projekt žáků nazvaný Bramborobraní.

Čtvrťáci a páťáci spojili své „síly“, aby prozkoumali naši nejtypičtější plodinu – brambory. Zabývali se jejich původem,“ mírami“, využili je na hraní, na výrobu plastiky a nakonec je samozřejmě snědli.

Ještě před „dnem B“ si v hodinách slohu připravili postup výroby bramboráků, který uplatnili při jejich zpracování. Všichni si mohli vyzkoušet celou přípravu – od syrových brambor až do výsledných plných talířů zlatavě opečených placek. I když občas zavazel některý prstík při okrajování brambor, měl každý na závěr po zásluze pěkně mastnou pusu – bramboráky byly chutné a hlavně se musely  sníst.

Během dopoledne jsme také dosáhli rekordu v okrájení nejdelší slupky – měli jsme dokonce dvě dlouhé slupky, které se od sebe lišily pouze o půl centimetru. Ta vítězná měřila 34,5 cm.

[nggallery id=34]