Postní i slavnostní pokrm
Naši páťáci přemýšleli, jak by v rámci projektu Tady jsme doma spojily Velikonoce s tématem Věci a lidé. Nakonec bylo řešení jednoduché: k Velikonocům i lidem odjakživa patří ta nejobyčejnější věc, kterou je pokrm.
Žáci proto před prázdninami opustili třídu a přemístili se do cvičné kuchyně, kde velmi zručně připravili tradiční velikonoční jídla – jedno postní (pučálku) a druhé slavnostní (beránka).
Velikonoční beránci nakonec vznikli tři podle tří různých receptů, které si nejdříve páťáci pořádně nastudovali a připravili si správná množství surovin. Během práce museli aktuálně řešit i vzniklé chyby v pracovním postupu, které se však nakonec podařilo zachránit.
Pučálku (opražený a posolený hrách) připravili pro své mladší spolužáky, kteří vynášeli smrtku a vraceli se zpátky do školy s letečkem. Pohostili je a všichni společně si před školou zazpívali známé lidové písničky.
Počasí se začínalo jarně probouzet, a tak jsme venku pořídili i první jarní beránčí fotky.
Comments are closed.